SAOPĆENJE ZA JAVNOST – SDA Novo Sarajevo poslala snažnu poruku – Iza naših riječi stoje vidljiva djela

Dragi naši sugrađani, voljene komšije i cijenjeni glasači,

Već sa nedjeljom ulazimo u sljedeću fazu, fazu, koja će podrazumijevati nastavak gradnje, naše brige o vama, nastavka uljepšavanja našeg Novog Sarajeva.

Kako je ovo završno obraćanje našeg tima, moramo se dotaći nekoliko bitnih činjenica.

SDA je u proteklom periodu pretrpljela niz iskušenja. Bilo je tu i grešaka, onih nečijih namjernih i nenamjernih, montiranih, a svakako i spontanih. Dodatni izazov našim operativcima donijela je pandemija, te uzela svoje žrtve, te dala svoj danak i u razvoju privrede. Radili smo kako smo znali i umjeli, nailazili smo i na osudu javnosti, pažljivo je slušavši, ne poklečući pred spletkama domaćeg neprijatelja. U potpunosti smo prihvatili sve kritike, usvojili sugestije i krenuli u sanaciju i put daljeg napretka. Interes je to prvenstveno države za koju su naši očevi proljevali krv i znoj, a potom i naše lokalne zajednice, kojoj smo obavezni investirati sve naše resurse. 

Većinu smo ovih iskušenja prevazišli, rješili se problema, te svoje redove obogatili s novim i mlađim snagama. 

Nastavljamo redati prioritete i posvećujemo se našem narodu, našim građanima, komšijama, suborcima, ustrajavši na tome iza nas dobrim i ispred nas još konkretnijim djelima…

Imamo dobru bazu sačinjenu od iskusnih, borbenih i zaista časnih ljudi, a sada su tu i nove mlade i vrlo obrazovane snage, uz pomoć kojih ćemo nastaviti  kolosjekom progresa naslonjenog na istinski iskonski patriotizam.

Lista koju smo za vas pripremili na Novom Sarajevu dokazuje svaku ovu riječ. I da.., vidjet ćete  popravit ćemo sve, uložiti dodatne napore i našu Općinu učiniti još modernijom i naprednijom. Nisu ovo isprazna obećanja, već su ovo zadaci koje smo ozbiljno shvatili i na kojima ćemo raditi i istrajati. 

Stoga dragi naši sugrađani  pozivamo vas da sa nedjeljom nastavimo naše partnerstvo vašim povjerenjem, na koje ćemo uzvratiti progresivnim mjerama, prije svega nastavkom i realizacijom svih započetih projekata, a potom otvaranjem novih još boljih i zapaženijih.

Novo Sarajevo će postati centar Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Ekonomski, privredni, turistički socijalni, to će postati jer znamo i želimo to ostvariti.  

Zbog zakletve date najboljim sinovima zemlje ove, i obaveze djeci našoj i pokoljenjima našim, nastavimo zajedno…

Pandemija nije nestala, ona čak jača, stoga ćemo i ovog nevidljivog neprijatelja staviti na spisak kojeg moramo pobijediti! 

SDA ide jako i nepokolebljivo…Za sve nas.., za Novo Sarajevo

LP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn